✆ +46 722 928 895  
✆ +359 896 698 335
✉ a.aleksandrov@carwrapping.bg

Блог

Научете защо… и изберете

Какво представлява брандирането на автомобил?

Брандирането на автомобил е процесът на облепването му с тънко и гъвкаво PVC фолио, специално разработено за това. Често се използва като фирмен брандинг- може да използвате повърхността на автомобила, като място за реклама.

Какво е „промяна на цвета на автомобила“?

Промяната на цвета е същия процес на брандиране на превозно средство с фолио, но но с цел да промените цвета. Честото е свързано с облепване на автомобила с цветно фолио, за разлика от дигитално печатано фолио, което се използва за показване на графични елементи.

Какви са предимствата на брандирането?

– Съхранявате вашия автомобил и променяте цвета по ваше желание
– Може да променяте цвета, колкото често искате
– По-евтино от пребоядисването
– Защитавате боята, запазвате себестойността на автомобила при продажба
– Продавате автомобила си с оригиналния цвят
– Лесно се постига матово покритие

Колко струва?

Една цялостно брандиране на автомобил зависи от много фактори. Цената се определя от размера, сложността на дизайна /ако има такъв/ и избора материал. Ние никога не правим компромис с качеството на материалите и с процеса брандиране. Вашето удовлетворение е нашата най-голяма реклама!

Каква е разликата между „цялостно брандиране“ и „частично брандиране“?

При цялостното брандиране фолиото покрива целия автомобил. Частичното брандиране е облепване на различни елементи, като таван, преден капак, заден капак, странични врати, прагове и т.н., без стъклата.

Какво представлява автомобилното фолио? Как залепва?

Фолиото е специално разработено за тази цел и притежава нужните му за това качества – гъвкавост, здравина, разтегливост, устойчивост във времето и т.н.
С качествено фолио можете да постигнете идеално гладка повърхност.

Брандирането за постоянно ли е?

Не е за постоянно. Фолиата имат гаранция при правилно поставяне и експлоатация. И когато решите да промените цвета отново, става бързо и лесно.

Лесно ли се премахва?

Фолиото е проектирано да бъде форма на защита на боята и следователно процесът на отстраняване не е труден.

Ще нарани ли фолиото боята?

Ако боята е в добро състояние, когато сте брандирали автомобила, след премахването му няма да има негативни последствия.

Ще покрие ли фолиото ръжда, пукнатини и драскотини?

Не, фолиото няма да скрие несъвършенствата на вашата боя. Самото фолио е много тънко и дефекти като, като пукнатини, люспи, лющещ се лак, ръжда и лоша боята ще си личат.

Защо брандиране, а не пребоядисване?

Брандирането е краткосрочно решение за промяна на цвета. А пребоядисването е за постоянно. Фолирането ви позволява да се насладите на автомобила си в който и да е цвят, а след отстраняването му, ако желаете, можете да препродадете автомобила си с оригиналната боя. Например по-лесно е да продадеш червено Ferrari, отколкото синьо.
Може ли да фолирам отделни части от моя автомобил?

Да, може. Огледала и таван са популярен избор за частично фолиране. За една по добра завършена визия препоръчваме фолиране на няколко елемента.

3М Сертификат

3М е един от най – големите производители в световен мащаб на фолиа за рекламната индустрия . Фирмата е лидер в областта на  иновациите при производството и разработването на  фолиа тясно специализирани за цялостно облепване на превозни средства.
Налагането на марката в България и утвърждаването и като знак за качество е процес, който сам по себе си поражда нуждата от наличието на квалифицирани и обучени кадри за работа с тези материали. Ето защо през пролетта на 2012г. в София  се проведе първата в страната селекция за персонална квалификация за инсталация на автомобилната серия фолиа. По усмотрение на официалният вносител на 3М в България – Партнърс ООД, бяха избрани за участие малък брой хора имащи дългогодишен опит  и познания за работа с фолиата на 3М. От фирмата производител беше изпратен технически инструктор.
Според показаните резултати при положеният индивидуален изпит по теория и практика, всеки един от участниците беше удостоверен със сертификат за постигнато ниво в умението си за работа с тези фолиа.
Екипът на carwrapping.bg притежава сертификати с ниво 4 звезди за инсталация на фолио върху превозни средства, като тази степен е най – високата в света за този тип квалификация.
Сертификатите на 3М са свидетелство за правоспособност, което се приема с респект в бранша по целия свят. Чест за нас е, че сме едни от първите им притежатели в България, но съзнаваме, че това е и отговорност, тъй като е знак за качество и професионализъм.

За нас

Carwapping.bg  е създадена за да отговори нуждите на съвременното общество.  Индивидуалният стил е задължително качество, което всеки трябва да притежава,  за да бъде забелязан и запомнен. А това е важно както за вашият бизнес, така и във вашето ежедневие.
Цялостното брандиране на автомобили от корпоративен характер е силно търсено и предпочитано маркетингово решение, както в развитите Европейските страни, така и в креативната Америка. Това доказва обширната ни дейност в скандинавските страни. Големи спедиторски фирми на територията на Норвегия и Швеция се довериха на нашите умения, за да реализират маркетинговите си стратегии, а именно отличаващата ги визуална идентичност. В рамките на 2 години ние сме брандирали цялостно и сме поставили корпоративни знаци на над 600 леки автомобила, ванове и камиони.
Най-интересната и забавна част от нашата работа са креативните дизайни на вашите лични автомобили. Чрез външния вид на автомобила си можете да изразите вашият характер, интереси и изобщо начина ви на живот. Впечатлявайки с дизайна на личния си автомобил, всички проявяват интерес  и искат да бъдат като вас…  Възползвайте се и направете автомобила си най-интересната част от вашето ежедневие!
Материалите използвани в различните проекти са с най-високо качество и с това не правим компромис. Защото качеството е важно за нас!
Разглеждайки този сайт, можете подробно да се запознаете с нашата дейност.

 

 

 

 

 

English